Sverige Apotek: Naturliga Hälsoprodukter: Kosttillskott, Matsmältning, Fiber, Pektin

Thorne Research, Pectinate, 8.7 oz (246 g)

Thorne Research, Pectinate, 8.7 oz (246 g) Review

kr699.00

Visa i webbshop >>

Produktnamn: Thorne Research, Pectinate, 8.7 oz (246 g)
Produkt Antal: 8.7 oz, 0.32 kg, 9.9 x 9.1 x 9.1 cm
Produktkategori: Pektin, Fiber, Matsmältning, Kosttillskott, Sverige

Relaterad produkt:
Garden of Life, Organic, Dr. Formulated Probiotics Fitbiotic, Unflavored, 20 Packets, 0.15 oz (4.2 g) Each

Kosttillskott, modifierat citruspektin/alginatkomplex, glutenfritt, lever/detox.

Pektin, Fiber, Matsmältning, Kosttillskott: Thorne Research, Pectinate, 8.7 oz (246 g)

G, vetekli) och nonfermenterbara, lösliga gelbildande fibrer (E. När du börjar med ett matsmältningsenzymtillskott, prova det i 3-5 dagar för att se hur det påverkar din matsmältning. Inga föreningar hittades mellan intag av antingen olöslig eller löslig fiber och dödlighet av alla orsaker. Pektin som har modifierats till mindre, mindre komplexa molekyler kallas modifierad citruspektin. Som med kolesterolsänkande beror effektiviteten av fiber på glykemisk kontroll av viskositet. Det har föreslagits att högre fiberintag kan hjälpa till att bibehålla vikt eller främja viktminskning genom att öka mättnad (orsakar måltidens avbrott) och/eller förlänga känslan av fullhet efter en måltid (Satiety). En nyckel till att integrera fiber i en låg- fodmapdiet är att kontrollera portionsstorlekar. Beviset på adekvat intag av frukt och grönsaker och deras fiberkomponenter för att minska risken för depression eller hjälpa till att hantera depressiva symtom är begränsad men konsekvent. 52, 53, 54 A mycket s mallstudie hos patienter med korttarmssyndrom fann obetydliga ökningar i magtömning och orokolonisk transittid med intag av pektin. Viktminskning på 5% av kroppsvikt hittades oftare för personer i högfibergruppen med 49% vs.

När det gäller grönsaker, rosenkål, morötter, aubergine, okra, söt och vit potatis och rovor är alla livsmedel med låg fodmap med stort lösligt fiberinnehåll. Förutom de matsmältningsstödande olösliga fibrerna har äpplen löslig fiber, såsom pektin. Fermentering av fiber beräknas bidra med upp till 10% av det dagliga energiintaget. Den holistiska utvalda hundmat är speciellt formulerad för att förbättra optimal matsmältningsprestanda samtidigt som den håller en stabil vikt Löslig fiber inkluderar pektin och beta-glukaner. 2 Pektin är en fermenterbar fiber som resulterar i produktion av kortkedjiga fettsyror och metan. Blue wilderness erbjuder ett kycklingrecept som är berikat med fiber och 100% spannmålfritt. Endast olösliga fibrer och lösliga viskösa fibrer som motstår bakteriell jäsning i tjocktarmen har en potentiell laxerande effekt (se förbättrad regelbundenhet vid avföring av avföring). Långtidsstudier av psylliumtillskott fann också minskningar av genomsnittligt fastande glukos (4 studier) och genomsnittligt glykerat hemoglobin (Hba1c; 3 studier) hos personer med typ 2-diabetes. Kostfibrer hos hundar, även vanligtvis benämnda grovfoder, är de osmältbara aspekterna av växtmaterial som hjälper till den kroppsfunktion som kallas tarmperistalt.

Relaterad produkt:
Nature's Plus, Herbal Actives, Red Yeast Rice, 600 mg, 120 Mini-Tabs

Pektin, Fiber, Matsmältning, Kosttillskott: Thorne Research, Pectinate, 8.7 oz (246 g)

Prebiotinfiber (i vitt pulverform) kan lätt ströas på livsmedel och lösas i drycker. Risken för förstoppning påverkas av genetisk predisposition, socioekonomisk status, lågt fiberintag, otillräckligt vätskeintag, brist på mobilitet, hormonobalans och biverkningar av mediciner. Eftersom den innehåller mycket fiber, hjälper det att reglera tarmen. Förutom psyllium innehåller fiber plus riskli för dess glykemiska balanseringseffekter och pektin, en löslig fiber som finns i äpplen. Många andra frukter innehåller också pektin, även om äpplen innehåller mycket höga koncentrationer av denna förening. Att få tillräckligt med löslig fiber utan tillskott kan dock vara utmanande. Processen att äta, och sedan matsmältningen i det övre mag-tarmkanalen bryter ytterligare hela frukten i mindre partiklar och skadar fruktcellväggens ytor för att möjliggöra större kolonbakteriell enzymatisk nedbrytning och jäsning. Ett begränsat antal insatser har undersökt effekten av fibertillskott hos personer med symptomatiska hemorrojder. Inga sådana observationer hittades när olöslig fiber ersattes av löslig fiber. För att öka känslan av fyllighet, få så mycket som möjligt av denna fiber från livsmedel eller kosttillskott som innehåller en löslig fiber som är viskös snarare än olöslig fiber. I en murin modell upplevde råttor med korttarmssyndrom som fick en enteral diet kompletterad med 2% citruspektin efter resektion mindre viktminskning, en ökning av avföringens stabilitet och ökad vattenabsorption i tjocktarmen.

Det fanns ingen minskning av tillfällig diarré när analysen begränsades till studier som använde prebiotiska fibrer (I. Löslig fiber bildar en gel när den blandas med vatten, och denna gel kan bromsa tömningen av magen och matsmältningen av din mat så att du känner dig full längre. Pektiner används ofta som gelningsmedel i mat men finns också som kosttillskott utan recept. Medan prebiotika och probiotika låter lika är dessa tillskott mycket olika och har olika roller i matsmältningssystemet (eller tarmen).Citrus- och äppelpektiner med en högre esterifieringsgrad var mer effektiva än pektiner från samma källa med lägre förestring, och citrus- och äppelpektiner sänkte kolesterolet mer effektivt än apelsinmassafiberpektin. Prospektiva kohortstudier har konsekvent rapporterat samband mellan stora intag av fiberrika livsmedel och låg risk för koronar hjärtsjukdom (Chd) och total hjärt-kärlsjukdom (Cvd). 61 Gasstömningshastigheten ökade med samtidig administrering av pektin i ett experiment på friska vuxna. Så upp ditt fiberintag gradvis, sprid det över måltiderna och se till att dricka mer vatten samtidigt.

Allmänna frågor vilka åtgärder har fda vidtagit på kostfiber? 25, 33, 34, 35, 36 En metaanalys av de kolesterolsänkande effekterna av kostfiber (Jämförelse av pektin, havrekli, guargummi och psyllium) visade att ökande löslig fiber endast kan ge ett litet bidrag till sänkning av kolesterol . Å andra sidan används kostfiber i allt högre grad som ett sätt att främja hälsa hos svinarmar och gestera såväl. Baserat på bevisen från denna metaanalys rekommenderade författarna ett fiberintag på 25-50 g/dag (15-25 G/1 000 kcal) för individer med diabetes, vilket är något högre än rekommendationer för allmänheten (14 G/1 000 kcal). Försök att förbättra smakligheten hos fibertillskott kan också påverka effektiviteten hos ett fibertillskott. Som diskuterats tidigare är rått guargummi normalt en mycket viskös, gelbildande fiber med bevisade gelberoende hälsofördelar. Livsmedel med lågt glykemiskt index (Gi) som fiber som innehåller hela färska frukter kan vara friska ersättare för livsmedel med hög gi, som en del av varje måltid, mellanmål eller efterrätt för att minska risken för och hantera diabetes. Några vanliga källor till fiber inkluderar rödbetamassa, jordnötsskrov, risskrov, kli och pektin. Denna typ av fiber minskar tiden som maten stannar i tarmen och som de lösliga fibrerna ger tarminnehållet mer fullhet.

Relaterad produkt:
Solgar, Chelated Molybdenum, 100 Tablets

Thorne Research Pectin – Pektin, Fiber, Matsmältning, Kosttillskott

Thorne Research Pectin: Mycket viskösa fibrer kan fälla gall som frigörs i tunntarmen som svar på en måltid för att underlätta matsmältningen och absorptionen av fettsyror. Apple-pektin kan förbättra sura återflöde, men ytterligare forskning är nödvändig. Varje yerba prima-kapsel innehåller psylliumpulver, så du får fortfarande bästa möjliga fiber. Användare har rapporterat att det här tillskottet har gjort underverk för hundar som drabbades av överskott av utsöndring av anala körtlar med större minskning av resultaten. Eftersom det stimulerar tillväxten och aktiviteten hos användbara bakterier, anses äpplepektin vara ett prebiotikum. Olöslig fiber finns i form av cellulosa och hemicellulosa från bladgrönsaker, frukt- och grönsaksskal eller kli-skiktet av de flesta hela korn; det finns i lignaner från sesam- eller linfrön och vissa mogna grönsaker. Vad är fdas definition för kostfiber som kan deklareras på näringsämnen och komplettera faktaetiketter? Dessutom har högfiberdieter associerats med minskat näringsutnyttjande och svinprestanda.

En diet som inkluderar denna typ av fiber tillför bulk till tarminnehållet och bromsar matens passage genom tunntarmen. Med andra ord, inte alla fiber skapas lika. Systematisk granskning av bevisen för ett samband mellan pektin och maximal postprandial glukoskoncentration i blodet. Tre senaste metaanalyser av observationsstudier har rapporterat bevis för en omvänd förening mellan fiberintag och risk för kolorektal cancer (se tabell 2) (58-60). Följaktligen är fruktfiber en relativt liten komponent av den totala fiber som konsumeras i populationer som äter ett västligt kostmönster. Det traditionella tillvägagångssättet för att behandla ibs var att rekommendera mer frekventa mindre måltider och mindre olöslig fiber, fett, koffein och gasproducerande livsmedel, säger armul. Effekter av daglig oral administrering av quercetin chalcone och modifierat citruspektin på implanterad tumörtillväxt i kolon-25 hos balb-c-möss. Rådgör med en kvalificerad sjukvårdspersonal, inklusive en farmaceut, innan du kombinerar modifierat citruspektin med kolesterolsänkande medel. För att behandla detta rekommenderas hundar att ta lösliga fibrer samt genomgå en enzymersättningsterapi. Sammantaget fann denna studie inga signifikanta föreningar för frukt- och fiberintag med viktökning, medan högre vegetabiliskt intag var förknippat med större viktökning. Konsumtionen av hela frukter och fruktfiber sänker risken för högt blodtryck och minskar bp mer effektivt än grönsaker, särskilt hos medelålders eller äldre vuxna.

Pektin och/eller modifierat pektin har använts i kliniska studier i doser på 10 till 20 g dagligen.3,4,67 I motsats härtill, om en förökande sammandragning orsakar en bult av fiberrisk avföring med låg viskositet att kollidera med mer distalt formad/hård avföring, deformeras den fiberrika avföringen med lägre viskositet för att orsaka akut utvidgning av tarmen, sträcka mekanoreceptorer och orsaka känslor av obehag vid krampande smärta. Biofiber kombinerar dessa två typer av fibrer i en tablett. 10 Moderföreningen, protopektin, är olöslig men omvandlas lätt genom hydrolys till pektinsyror (kallas också generiskt som pektiner). En person kan använda usda livsmedelssammansättningsdatabaser för att ta reda på fiberkompositionen i en mängd olika livsmedel. Men de flesta människor äter inte så mycket fiber som vanligtvis rekommenderas. Liksom andra typer av löslig fiber absorberar den vatten och bildar en viskös massa, som rör sig genom magen och tunntarmen osmält. 7 Den amerikanska högskolan för gastroenterologisk kronisk förstoppning uppgav styrka systematiskt de tillgängliga kliniska bevisen för användning av fibertillskott vid kronisk förstoppning och drog slutsatsen att det inte fanns tillräckligt med kliniska bevis för att stödja en rekommendation för kalciumpolykarbofil, metylcellulosa eller kli men drog slutsatsen att psyllium var det enda fibertillskottet med tillräckligt kliniskt bevis för att stödja en rekommendation för behandling av kronisk förstoppning.

Etiketter med hundmat ger information om hur mycket rå fiber den innehåller. En annan metaanalys identifierade 14 prospektiva kohortstudier som undersökte intag av spannmålfiber i förhållande till dödlighet. Löslig fiber löses upp i vatten; olöslig inte. Således, ur rent mekanisk synvinkel, kan olöslig fiber vara mer benägna att utlösa ibs-symtom, medan löslig fiber faktiskt kan ge viss lättnad, särskilt i ibs-c. Det finns två huvudgrupper av kostfiber: Lösliga och olösliga fibertyper.